• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası

 

Op.Dr.Ali ÇALIKUŞU

Genel Cerrahi Uzmanı, Endoskopist

GASTROÖSEFAGEAL REFLÜ HASTALIĞI VE MİDE FITIĞI HAKKINDA BİLİNMEYENLER
MİDE FITIĞI
Sayfalarımız

Meme iltihapları (mastit) ve meme abseleri

Genel olarak nedeni meme uçlarında oluşan küçük çatlaklardan ya da açık süt kanallarından giren mikropların içeriye yerleşmeleridir. Sıklıkla çocuk emzirme döneminde görülmekle beraber tüm kadınlarda ve her dönemde görülebilir.

Mastitlerde ilk bulgu memede oluşan ağrılı sertliktir. Sertlik giderek genişler. Ağrıya ateş ve tek taraflı meme başı akıntısı eşlik edebilir. Yine aynı taraf koltuk altında büyümüş lenf bezlerine ait ağrılı şişlikler oluşabilir.  Tedavi edilmediği ya da yetersiz tedavi edildiği takdirde meme absesi gelişir. Meme absesi geliştiğinde  içi püy (dolu) yumuşak ve ağrılı kitle olarak ele gelir. Abse üzerindeki cilt genellikle kızarmıştır.

Klinik ve laboratuar bulguları enfeksiyon ile uyumludur. Meme başı akıntısı yada abse materyali mevcutsa kültür alınabilir. Tedavi için uygun antibiyotik ve antiinflamatuar ilaçlar verilir. Antibiotik tedavisine karşın hastalık gerilemez ve abse gelişimi olur ise lokal anestezi ile uygun yerden girilerek abse boşaltılır.

Mastit ve meme abselerinde dikkat edilmesi gereken bir konu hastalığın inflamatuar meme kanserinden ayrımının yapılmasıdır. Çünkü inflamatuar tipte meme kanserleri de tıpkı mastitler gibi ağrılı, üzeri kızarık, ele gelen şişlikler olarak başalar ve enfeksiyonu taklit eder tarz da hızlı gelişir. Bir haftayı geçmeyen öykülerle başvuran ve tarafımdan tedavi edililirken, abse drenajı esnasında yapılan biyopsi sonucunda inflamatuar tip meme kanseri saptadığım hastalarım da olmuştur.

ALKALEN REFLÜ GASTRİT (Hayalet Hastalık)
ALKALEN REFLÜ GASTRİT TEDAVİSİ (Safra Kaçağı Gastriti)
Üyelik Girişi
Hava Durumu
Ziyaret Bilgileri
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam50
Toplam Ziyaret1143359